Bayburt İçli Kete

Bayburt İçli Kete  Yöresel

Bayburt yöresine özgü içli kete. Çoğu yörelerde içli kete yapılsa da “içli ketenin ana vatanı Bayburt’tur.” Bu anlamda 2018 yılında Bayburt’lu girişimciler tarafından Bayburt ketesi için “coğrafi tescil” başvurusunda bulunulmuştur.

Bayburt Ketesinin Özelliği Nedir?

İçli ketenin en büyük özelliği tandırda pişmiş, pişirilmiş olmasında yatar. Tandırda pişirilmeyen, tandır yerine elektrikli fırın veya benzeri teknolojiler kullanılarak yapılan kete lezzet açısından eksiktir.

Bayör yöresel olarak satışını yaptığımız içli ketelerimiz Bayburt köylerinde tamamen geleneksel yöntemlerle tandırda pişirilen ketelerdir.

İçli kete Bayburt yöresinde ve köylerinde genellikle sabah kahvaltılarında ve yöre insanın “yatsılık” diye tabir ettiği akşam 10:00 (22:00) 11:00 (23:00) yemeklerinde tüketilir. İçli kete yörede “çörek” olarak da adlandırılır.

Bundan 30-40 yıl önce yöre insanınca sürekli tüketilen içli kete günümüz modern yaşamında neredeyse tükenmeye başlamış, yöre köylerinde bile çok nadir olarak yapılmaktadır. Bayör yöresel olarak unutulmaya yüz tutmuş Bayburt mutfak kültürünün baş tacı “içli keteyi” yeniden damak tadınıza sunuyoruz.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

  • Görüntülenme: 964
  • Marka: Bayör
  • Ürün Kodu: ikete
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 4,00TL
  • Vergiler Hariç: 4,00TL
Satın alabilmek için asgari adet: 3