Bayburt Tandır Ekmeği

Yeni Bayburt Tandır Ekmeği

Yüzlerce yıllık geleneksel yöntemlerle yapılan “Bayburt tandır ekmeği” çoğu yörede farklı şekillerde yapılmış örnekleri olsa da en lezzetli tandır ekmeğinin Bayburt’ta yapıldığı bilinen bir gerçektir.

Tandır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Bir gün öncesinden yoğrulan hamur ertesi güne kadar bekletilir. Mayalama süreci uzun sürer yani. Ertesi gün kavdan yapılmış tandır tezek doldurularak yakılır tezekler köz haline gelince ekmek tandırdın şurtuna vurularak pişirilir ve tüketime hazır hale gelir.

Tandır ekmeği klasik somun ekmeği gibi tez bayatlamaz. Buzdolabında 1 hafta 10 gün derin dondurucuda 1 aya kadar bekletilebilir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

  • Görüntülenme: 1770
  • Marka: Bayör
  • Ürün Kodu: tandır1
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 2,00TL
  • Vergiler Hariç: 2,00TL
Satın alabilmek için asgari adet: 10