Bayburt Yemekleri RSS Beslemeleri

Herse Nasıl Yapılır?

Herse Nasıl Yapılır?

admin 31/03/2019 0
Bayburt’un en meşhur yemeklerinden biri olan Herse yöre insanı tarafından gendime diye tabir edilen (bazı yörelerde yarma da denir) bakliyat ve genç piliç etinden yapılır. Önemli hatırlatma: Çiftlik tavuğu diye tabir edilen hazır tavuk etlerinden yapılan herse tam olarak çivilenmediği için gerçek anlamda herse tadını vermez.MALZEMELER:1 Kilo gendime1 Adet haşlanmış piliçKırmızı toz biber300 gram tereyağıTuzHazırlanışı: Gendimeyi ayıklayın. Bir kabın içerisine koyun, üzerini kaplayacak şekilde su dökün. Tuzunu ekleyip, suyunu çekinceye kadar yarmayı pişirin. Haşlanmış tavuğun kemiklerini ayıkla...
Devamını Oku