Herse Nasıl Yapılır?

Yayınlayan admin 31/03/2019 0 Yorumlar Bayburt Yemekleri,

herse nasıl yapılır

Bayburt’un en meşhur yemeklerinden biri olan Herse yöre insanı tarafından gendime diye tabir edilen (bazı yörelerde yarma da denir) bakliyat ve genç piliç etinden yapılır. Önemli hatırlatma: Çiftlik tavuğu diye tabir edilen hazır tavuk etlerinden yapılan herse tam olarak çivilenmediği için gerçek anlamda herse tadını vermez.

MALZEMELER:

  • 1 Kilo gendime
  • 1 Adet haşlanmış piliç
  • Kırmızı toz biber
  • 300 gram tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı: Gendimeyi ayıklayın. Bir kabın içerisine koyun, üzerini kaplayacak şekilde su dökün. Tuzunu ekleyip, suyunu çekinceye kadar yarmayı pişirin. Haşlanmış tavuğun kemiklerini ayıklayın, etlerini didin. Haşlanmış yarmaya ayıklanmış, didilmiş tavuğu ilave edin. Herseniz telleninceye, tavuk ile yarma birbirine yedirilinceye kadar sürekli karıştırın. Küçük bir tavada, yağı kızdırın, tuz ve kırmızıbiberi ekleyin. Kızdırdığınız yağı, ateşten aldığınız yemeğin üzerine gezdirin ve hemen servis yapın.

Yorum Yazın