Lor Dolması Nasıl Yapılır?

Yayınlayan admin 31/03/2019 0 Yorumlar

Lor dolması

Geçtiğimiz yıllarda Bayburt adına tescillenen lor dolması resmi olarak Bayburt yöresine has bir yemek olduğu kesinleşmiştir. Peki bu meşhur Bayburt yemeği lor dolması nasıl yapılır? İşte cevabı

 

Kullanılan malzemeler:

 

1 kg. Taze lor (çökelek)

1 su bardağı bulgur

2 adet yumurta

1 su bardağı süt kaymağı

4 kaşık tereyağı

darğun

1 kg pancar yaprağı veya evelik

1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir)

Tuz

 

Hazırlanışı : Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır . Taze lor içerisine yumurta, süt kaynağı, haşlanmış bulgur , ince doğranmış taze soğan , sıkılarak yaprağa sarılır . Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine yarım su bardağı su veya süt ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.

Yorum Yazın