Bayör
Bayburt Balı 1 KG
Endemik bitki çeşitliliğini en fazla olan iller arasında ilk sırayı alan Bayburt, bitki çeşitliliğinin fazla oluşu nedeniyle Bal kalitesi de en iyi olan iller arasında başı çekmektedir. Bayburt balı dünyaca ünlü anzer balı ile karşılaştırılacak kadar kaliteli bal çeşididir.Neden Bayburt Balı?Bayburt balının kalitesinin yüksekliğinde ilk sırada bitk..
Bayburt Çerçeve Bal Şekersiz 1 kg
Şekersiz balımızın tadına baktınız mı? Bayburt çerçeve balımız tamamen doğal, katkısız hakiki çerçeve baldır. Şifa kaynağı katkısız balımızı tüketerek hem gerçek balın tadını alın, hemde sağlıklı beslenin...
Bayburt Dana Kavurma 1KG
Bayburt meralarında doğal yollarla beslenmiş hayvanların etinden yaptığımız Bayburt dana kavurmamızın tadına baktınız mı? Hem organik, hem leziz...
Bayburt Göğermiş Lor & Küflü Lor
Bayburt’un lezzetiyle en meşhur lor çeşitlerinden biri olan göğermiş lor diğer adıyla küflü lor, Bayburt’a özel lor çeşitlerinden biridir. Daha çok göğermiş lor diye bilinen lor çeşidine yöre insanı “küflü lor” da demektedir. Lora küflü denmesinin nedeni lorun kendine özgü renginden kaynaklanmaktadır. Üretim aşamaları: Göğermiş lorun olg..
Bayburt İçli Kete
Bayburt yöresine özgü içli kete. Çoğu yörelerde içli kete yapılsa da “içli ketenin ana vatanı Bayburt’tur.” Bu anlamda 2018 yılında Bayburt’lu girişimciler tarafından Bayburt ketesi için “coğrafi tescil” başvurusunda bulunulmuştur. İçli kete Bayburt yöresinde ve köylerinde genellikle sabah kahvaltılarında ve yöre insanın “yatsılık” diye tab..
Bayburt Kaşar Peyniri
Bayburt kaşar peynirimizin tadına baktınız mı? Eğer bakmadıysanız çok şey kaybettiniz demektir. Peki neden Bayburt kaşarı, diğer kaşarlardan farklı yanları nedir? Diğer tüm peynir çeşitlerinde olduğu gibi kaşar peynirinin hammaddesi süttür. Bu anlamda iyi bir kaşar peynirinin olmazsa olmaz ilk şartı kalite oranı yüksek sütten yapılmış olmasından..
Bayburt Köy Peyniri
Bayör yöresel olarak kendi mandıramız ve küçük işletme diye tabir edilen diğer Bayburt köylerindeki mandıralardaki hayvanların sütlerinden geleneksel yöntemlerle yapılan köy peynirimiz. Köy peynirimiz geleneksel yöntemlerle imal edildiği için üretim aşamalarının hiçbirinde kimyasal katkı maddesi kullanılmaz. Bayburt Köy Peynirinin Diğer Köy..
Bayburt Peyniri
Kaynamış sütten yapılan taze Bayburt peyniri. Kendi suyunda net 1,5 KG ve 3,5 KG olarak satılır. Kendi suyunda olduğu için uzun süre bekleyebilir. Bayburt meralarında otlayan ineklerin sütlerinden yapılmıştır. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi yoktur. Peynirin yapımında kaynamış süt kullanıldığından brusella vb. gibi hastalık riskleri taşımaz...
Bayburt Şeker Fasulye 1 KG
Damak tadını bilenler kuru fasulye deyince ilk tercih ettikleri Bayburt şeker fasulyesi olmaktadır. Şeker fasulyesi ülkenin pek çok yöresinde yetişse de en lezzetli olanı topraktan aldığı özellik nedeniyle Bayburt şeker fasulyesi olmaktadır. Sizde tarif edilmez bir akşam yemeği için şeker fasulyesini tercih edebilirsiniz… PÜF NOKTASI..
Bayburt Tandır Ekmeği
Yüzlerce yıllık geleneksel yöntemlerle yapılan “Bayburt tandır ekmeği” çoğu yörede farklı şekillerde yapılmış örnekleri olsa da en lezzetli tandır ekmeğinin Bayburt’ta yapıldığı bilinen bir gerçektir. Tandır Ekmeği Nasıl Yapılır? Bir gün öncesinden yoğrulan hamur ertesi güne kadar bekletilir. Mayalama süreci uzun sürer yani. Ertesi gün kavda..
Bayburt tereyağı
Türkiye’nin en leziz tereyağının neden Bayburt tereyağı olduğunun sırrını açıklıyoruz! Merada otlayan hayvanların sütlerinden yapılan tereyağı ile kapalı alanda yetişen hayvanların sütlerinden yapılan tereyağının kalitesi bir olamaz. Bu anlamda Bayburt gibi mera hayvancılığının yapıldığı bir bölgede ve en önemlisi endemik bitki çeşitliliği en fazla..
Bulgur
Bayburt Bulguru Bayburt’ta yetişen buğdaylardan yapılan Bulgurumuz lezzetini Bayburt buğdayından almaktadır. Diğer illerde yetişen üretilen bulgur çeşitlerine göre çok daha lezzetli olan Bayburt bulguru enfes tadıyla mutfakların vazgeçilmezidir. Bulgur pilavı ve bulgur çorbası yapılarak tüketilir. Bulgur nasıl yapılır? Bulgur buğdayın ..
Cevizli Köme
Köme Bayör’den alınır… İçeriğinde bulunan bal, dut şırası ve ceviz karışımı sayesinde muhteşem bir lezzetin yanısıra tam bir enerji deposu olan cevizli kömemiz damağınızda muhteşem ötesi bir lezzet bırakacaktır. Görüntü itibariyle sucuğa benzediği için bazı yörelerde “cevizli sucuk” adıylada bilinen köme Gümüşhane yöresine has çoğrafi tescil be..
Cevizli Pestil
Cevizli pestilin hazırlanışına, ceviz, dut, süt ve bal ana malzeme olarak kullanılır. Yapımından kurutuluşuna kadar cevizli pestillerimiz hijyen kurallarına azami derecede dikkat edilerek son kullanıcıya ulaştırılır. Not: Pestil yapımımızı aşağıdaki videodan da izleyebilirsiniz. Tam bir enerji ve kalori deposu olan cevizli pestil, spor y..
Civil Peynir
Daha çok Bayburt, Erzurum, Kars yörelerine özgü çivil peynir yağı alınmış sütten yapılan tel tel ayrılan peynir çeşididir. Bazı bölgelerde “çeçil veya tel peynir” olarak ta bilinir. Yağı alınmış sütten yapıldığından çivil peynirde yağ oranı çok düşüktür. Bu yüzden özellikle diyet yapan kişilerce tercih edilir. Genellikle sabah k..
Darğun (Tarhun) Çayı
Türkiye’de bir ilk. Bayör yöresel olarak (daha çok Bayburt’ta) yemeklerde baharat olarak kullanılan yöre insanın darğun (tarhun) diye tabir ettiği papatyagiller familyasından latince adı artemisia dracunculus olan tarhun’un çayını yaptık. Tarhun (Darğun) Çayının Faydaları Anti septik özelliği gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere baş..
Darğun 200 GR
Son yıllarda neredeyse üretimi durma aşamasına gelen Darğun otu özellikle Bayburt yöresinde bilinen yemeklerde çeşni olarak kullanılan bir çeşit baharat türüdür. Darğun diğer adıyla Tarhun otu planlı bir şekilde Bayburt’un Yedi Gözeler köyünde üretimi yapılıp özellikle Rus ve Kafkas mutfağında çok sık tercih edilen ve bu ülkelere gönderilen Bayburt..
El yapımı sucuk & Doğal sucuk
Dana döş etinden hazırlanan el yapımı sucuklarımız tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan ürünlerdir. Sucuklarımız kesinlikle fabrikasyon ürünü değildir.Sucuklarımızda %75 dana eti, lezzet vermesi adına %25 de yağ bulunmaktadır. İçeriğinde sarımsak ve kendimize özgü özel baharat kullanılmaktadır.Ek olarak sucuğa tadını vermesi adına doğal Nitritli tu..
Ev Yapımı Tarhana 1 kg
Gerçek tarhana çorbası içmek isteyenler, ev yapımı tarhanamızın tadına baktınız mı? Tamamen geleneksel yöntemlerle yapılmış, katkısız gerçek tarhana. TARHANANIN FAYDALARI Tarhananın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır: – A, B1, B2 gibi vitaminler ve kanseri önleyen bileşik ile zenginleştirildiği için kansere karşı korur. – B..
Evelik
Özellikle Bayburt, Erzurum illerinin mutfak kültüründe ayrı bir yeri olan Evelik otu genellikle kurutularak kışın tüketilen bir bitkidir. Yöreye göre evelik, labada, kara pancar diye de adlandırılan evelik otu Bayburt, Erzurum yörelerinde mayıs sonu haziran başında yetişen bir bitkidir. Çok yıllık bir bitki olan evelik otu meralarda yada yonca tarl..
Gavut
Kazanlarda kavrulan buğdayın övütülmüş haline gavut denir. Bazı yörelerde kavut veya leplebi tozu adıylada bilinir. Bayburt yöresinde gavuttan, gavut çorbası, gavut haşlaması ve kavut ufalaması adıyla farklı yemekler yapılır...
Gendime 1 KG
Bayburt yöresinde gendime diye tabir edilen bu yiyecek bazı yörelerde yarma adıyla da bilinir. Fakat gendime yarmaya göre daha öz dövülür. Yarma değirmende daha çok dövülerek ufalanır.Bayburt yöresinde gendime çorbası çok meşhurdur. Herse diye tabir edilen genç piliçle yapılan yemeğide vardır. Yine yöremizde sıvıklı adıyla meşhur başka bir yemeğide..
Gurut 1 KG
Gurut diğer adıyla kurut Bayburt ve karedeniz yöresine özgü yöresel bir üründür. Bayör yöresel olarak satışını yaptığımız gurut yapımı şu şekildedir. İlk etapta süzme yoğurt preslenip kurutulur. Kurutulduktan sonra tuzlanarak yumru haline getirilerek tüketilir. Bazı yörelerde Gurutu yayık altı ayranından yaparlar fakat yayık altı ayranından yapılan..
Kaymak
İster sade ister tatlandırarak kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi kaymak, muhteşem lezzeti enerji deposu besin öğeleriyle sağlıklı bir yiyecek türüdür...
Kerti Lor
Kendi üretimimiz olan meşhur Bayburt kerti loru. Bol miktarda çeçil katarak imal etmekteyiz. Bize özel üretimim aşamalarının her alanında hijyen koşullarına azami dikkat göstermekteyiz. Lorun olgunlaşma süresi 6 ay ila 1 yıl arasındadır. Yani çeçilli kerti lorumuzu hazırladıktan sonra tam olarak lezzetini alması ve olgunlaşması için 6 ay il..
Kolot Peyniri 1 KG
Damağınızda mükemmel bir lezzet bırakacak kolot peynirimizin tadına baktınız mı?..
Muska Pestil
Pestilin en has hali Muska pestil. Özel olarak hazırlanan fındık ezmesi pestilin içerisine koyulup sarılır. Bu eşsiz lezzet tam enerji deposu olmanın yanısıra damağınızda bırakacağı tadı hiç unutamayacaksınız. ..
Organik Köy Yumurtası
%100 doğal, %100 organik Bayburt köylerinden satın aldığımız köy yumurtalarını Bayör yöresel olarak satışa sunmaktayız. Yumurtalarımız, 30 lu paketlerde satılmaktadır. Yumurtaların kırılmaması için özel köpük kargo paketiyle kargolanmaktadır. Köy Yumurtası ile Gezen Tavuk Yumurtası Arasındaki Farklar Gün geçmiyor ki endüstri dilimize ..
Sade Lor
Bayör yöresel olarak kendi üretimimiz olan sade Bayburt loru, içerisinde çeçil olmayan lor çeşididir. Sade lor olarak bilinen lorumuz tam anlamıyla olgunlaşıp lezzetini göstermesi için soğuk hava depolarımızda 4 – 6 ay arası bekletilir. Bekleme süresi sonrası tam anlamıyla lezzetini aldıktan sonra satışa sunmaktayız...
Saray Burma Helva 1 KG
Saray Burma Helva 1 KG: Saraylara Layık Helva Çeşidi Damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak saray burma helvası, susam ve kakaonun helvaya orantılı şekilde katılmasıyla muhteşem bir lezzete dönüşmüştür. Mütevazi sofraları saraylara layık sofra haline getirmek hiç de zor değil. Türkiye’de yapılan helva çeşitleri içerisinde en çok beğenilen sa..
Tulum Peyniri
Bayör olarak satışını yaptığımız meşhur Erzincan tulum peyniri bölgede yaşayan yörüklerin geleneksel yöntemlerle hazırladıkları tulum peyniridir. Yörükler tarafından yüzlerce yıldır süren geleneksel yöntemlerle hazırlandığı için tamamen doğal tulum peyniridir. Tulum Peynirinin Yapılış Aşamaları Bölge yörükleri tarafından koyun sütünden yapılı..
Ziron
Bayburt mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzeti Ziron, bazı yörelerde siron adıyla da bilinir. Karadeniz bölgesinde çok meşhur olan ziron Gümüşhane’li bir girişimci tarafından “siron” adıyla marka tescili yapılarak resmi olarak Gümüşhane’ye ait olduğu belirlenmiştir. Buna rağmen Ziron’un tarihine bakıldığında öz Bayburt kurutulmuş gıdası olduğu r..
Ev Yapımı Yaprak Mantı 500 Gram
Ev yapımı yaprak mantımızın tadına baktınız mı? 500 gramlık paket halinde Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderilir. Doğal beslenmenin önemini bilen kişiler için vazgeçilmez bir lezzet. ..
Köy Tereyağı
Köy tereyağı geleneksel yöntemlerle kendi imalatımız olan ve içeriğinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan tereyağıdır. Tamamen geleneksel yöntemlerle inek sütünden imal edilir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tereyağında köy tereyağını tercih ederek hem sağlıklı beslenebilir hem de gerçek tereyağının tadını damağınızda hissederseniz. Organi..