Geçtiğimiz yıllarda Bayburt adına tescillenen lor dolması resmi olarak Bayburt yöresine has bir yemek olduğu kesinleşmiştir. Peki bu meşhur Bayburt yemeği lor dolması nasıl yapılır? İşte cevabı


Kullanılan malzemeler:


1 kg. Taze lor (çökelek)

1 su bardağı bulgur

2 adet yumurta

1 su bardağı süt kaymağı

4 kaşık tereyağı

darğun

1 kg pancar yaprağı veya evelik

1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir)

Tuz


Hazırlanışı : Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır . Taze lor içerisine yumurta, süt kaynağı, haşlanmış bulgur , ince doğranmış taze soğan , sıkılarak yaprağa sarılır . Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine yarım su bardağı su veya süt ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.