Kasap sucuk & El yapımı doğal sucuk

Kasap sucuk & El yapımı doğal sucuk

Dana döş etinden hazırlanan el yapımı sucuklarımız tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan ürünlerdir. Sucuklarımız kesinlikle fabrikasyon ürünü değildir.

Sucuklarımızda %75 dana eti, lezzet vermesi adına %25 de yağ bulunmaktadır. İçeriğinde sarımsak ve kendimize özgü özel baharat kullanılmaktadır.

Ek olarak sucuğa tadını vermesi adına doğal Nitritli tuz kullanılmaktadır.

Doğal Sucuk Nedir?

Doğal sucuk konusu çok detaylı bir konudur. Örnek vermek gerekirse sucuğun yapılacağı hayvanın cinsi çok önemlidir. Dana eti, düve eti, inek eti, tosun eti vb. gibi. Bununla birlikte yine sucuk yapılacak hayvan merada mı yoksa tamamen kapalı alanda mı beslendi.

Maalesef günümüzde çoğu fabrikasyon sucuk üreticisi tamamen kapalı alanda beslenen yaşamı boyunca güneş ve doğal ot yemeyen hayvanların etlerini kullanmaktalar. Buradan hareketle doğal sucuğun tanışı şu şekilde yapılabilir.

Doğal sucuk, merada beslenen hayvanların etinden yapılan içerisinde raf ömrünü uzatan herhangi bir kimyasal madde bulunmayan, ısıl işlem yerine fermentasyon yoluyla kurutulan sucuktur.

Dikkat: Fabrikasyon üretimde sucuklar “ısıl işlem” denilen yüksek dereceli fırınlara atılarak 2 saat gibi kısa sürelerde kurutulur. Fermentasyon işleminde ise doğal yoldan kurutulur.

Bayör olarak bizlerde sucuklarımızı doğal bağırsaklarda fermente yöntemiyle kurutarak son kullanıcıya ulaştırmaktayız.

 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

  • Görüntülenme: 2513
  • Marka: Bayör
  • Ürün Kodu: sc12
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 52,00TL
  • Vergiler Hariç: 52,00TL