Bayburt Bulguru
Bayburt’ta yetişen buğdaylardan yapılan Bulgurumuz lezzetini Bayburt buğdayından almaktadır. Diğer illerde yetişen üretilen bulgur çeşitlerine göre çok daha lezzetli olan Bayburt bulguru enfes tadıyla mutfakların vazgeçilmezidir.
Bulgur pilavı ve bulgur çorbası yapılarak tüketilir.
Bulgur nasıl yapılır?
Bulgur buğdayın büyük kazanlarda kaynatıldıktan sonra, kurutularak kabuğunun çıkartılıp kırıldıktan sonraki geldiği son aşamadır.
Bulgur’un faydaları
Genellikle plavı yapılarak tüketilen bulgur, prinç plavına göre çok daha sağlıklıdır. Özellikle içeriğinde bulunan B12 vitamini ve diğer tüm B vitaminleriyle sağlıklı bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki yüksek lif oranı sağlıklı bir bağırsak yapısının oluşmasına neden olurken aynı zamanda uzun süre tok tutmasıyla da özellikle diyet yapanlar tarafından tercih edilen bir üründür.