Bayburt’un lezzetiyle en meşhur lor çeşitlerinden biri olan göğermiş lor diğer adıyla küflü lor, Bayburt’a özel lor çeşitlerinden biridir. Daha çok göğermiş lor diye bilinen lor çeşidine yöre insanı “küflü lor” da demektedir.
Bayburt’un lezzetiyle en meşhur lor çeşitlerinden biri olan göğermiş lor diğer adıyla küflü lor, Bayburt’a özel lor çeşitlerinden biridir. Daha çok göğermiş lor diye bilinen lor çeşidine yöre insanı “küflü lor” da demektedir.
Lora küflü denmesinin nedeni lorun kendine özgü renginden kaynaklanmaktadır.
Üretim aşamaları:
Göğermiş lorun olgunlaşması aylar alıyor. Sürecin işleyiş aşamaları şu şekilde olmaktadır. Lor ilk önce baskıya alınarak 3-4 gün suyunun süzülmesi sağlanır. 3-4 günlük süreçte suyu süzülen lor kalıp haline gelir. Kalıp haline gelen lor ufalanarak (öğütülerek) içine civil peynir katılır ve civil beynirle iyice karılır.
Civil peynirle karılan lor olgunlaşması için soğuk hava depomuzda minimum 6 ay bekletilir. Altı ayın sonunda olgunlaşan göğermiş lor satışa sunulur.
Saklama koşulları ve tüketimi:
Göğermiş lor buzdolabında bekletilmelidir. Tüketeceğiniz kadar olan loru bir tabağa alın geri kalanı bozdolabında muhafaza ediniz.
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|---|---|
Peşin | 175,00 | 175,00 |